Kontakta oss:  
p.a.u.s i Linköping   |   013-14 60 50

Muskler i fokus!

Publicerad 2015-03-06, 10:28

Visste du att det latinska namnet för muskel, musculus, faktiskt betyder liten mus? Det kommer sig av att romarna tyckte formen på vissa muskler liknade små möss innanför huden.
För att en muskel ska kunna arbeta behövs en god blod- och lymfgenomströmning. När cirkulationen hämmas till exempel som följd av stress, statisk belastning eller inaktivitet tvingas muskeln arbeta utan syre och då bildas slaggprodukten laktat i muskeln. Laktat retar smärtnervändar i muskeln vilket i sin tur ökar spänningen i muskeln ytterligare.  Det medför än mer smärta och laktatbildning och det skapar en ond cirkel.

Ett av de mest effektiva sätten att bryta den onda cirkeln är djupgående massage eftersom det både tillför nytt syre och forslar bort slaggprodukter men även avslappnande massage ger effekt eftersom det minskar slaggproduktionen. På p.a.u.s. erbjuder vi en mängd olika typer av massage allt ifrån den djupgående klassiska massagen som faktiskt är grundad i Sverige till mjuk och rogivande spamassage. Även LPG (bindvävsmassage som utförs med maskin) är väldigt effektiv för att öka cirkulationen och dränera bort vätska. Hemma kan du själv träna och stretcha för att få den effekten, men behöver du en extra kick kan du även smörja på ett liniment ex. Linnex.

Som massör använder jag mina händer och armar mycket och det bästa jag vet är att få dem masserade. Händerna är något vi alla använder mycket och de musklerna ansträngs en hel del av de repetitiva rörelserna vi utför dagligen så mitt tips till dig är att nästa gång du går på massage be din massör att ta med armar och händer i behandlingen. Du kommer inte att ångra dig!

Hälsar Emily

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

p.a.u.s skönhet & hälsa AB

Klostergatan 68
58223 Linköping
Tfn 013 – 14 60 50
E-post: receptionen@pausekoxen.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Gilla oss på Facebook och Instagram